Saturday, September 5, 2009

SANGKAR HAMSTER


Wawawawa...kalau anda bela hamster mungkin anda akan teruja dengan sangkar hamster sebab macam2 rupa bentuk yang terdapat dipasaran. Yang paling best tengok hamster main dalam sangkar dia..aku nak share tentang sangkar yang cantik lagi unik..


Yang warna ungu di tengah2 ni macam sangkar hamster aku tapi aku punya warna biru laut..aku beli untuk Combo dan Combi. Harga aku beli RM12..Memang kecil tapi nak bajet..heheh..

Manakala yang warna biru dan hijau tu seakan2 sama dengan istana Debu dan Demok, cuma bahagian atas je melengkung.

Aapa2 hal korang cuci mata gan cage hamster yang comel ni..













Haa..ni la rupa rumah DEmok dan Debu..yang warna kuning tu..tapi rumah mereka warna ungu..





haa...yang cage warna pink ni adalah cage idamanku..mybe lepas aku habis belajar dan dapat kerja aku akan memilikinya..insyallah


Cage warna ungu nie pun comel dan unik...




Yang ni reka bentuk baru, aku suka jugak sebab dia luas..tp body dia banyak dari plastik..



Cage yang ni nampak klasik, sesuai untuk opah dan atuk hamster...hahahha...



Yang ini pulak alatan permainan hamster..dia memang suka main roda pusing ni..malam2 mesti riuh rendah..hahah...


Yang warna hijau, pink dan kuning tu roda pusing juga tapi dari metarial besi, tak berapa sesuai untuk hamster kerana boleh cederakan dia..nanti tersepit pulak kat situ..Yang macam botol susu ni, bekas minuman dia..amat penting sebab hamster kuat minum..



Ni plak bekas makan dia dan alatan mainan dia.....

KALAU ANDA ADA HAMSTER YANG MANA SATU JADI PILIHAN ANDA???





Kalau suka LIKE sahaja. Terima Kasih Singgah.

2 comments: